Even voorstellen: Martijn Broekmans

Even voorstellen: Martijn Broekmans

Achter onze organisatie zitten hardwerkende vrijwilligers die een verschil willen maken. Vandaag stellen we onze penningmeester Martijn aan jullie voor.

Wat heeft je ertoe bewogen om actief onderdeel te worden van de Happle Foundation?

Ik was al een tijdje op zoek naar een manier waarop ik een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Toen onze voorzitter Roel met dit idee kwam, was ik direct enthousiast. Het doel, in combinatie met de uitvoerbaarheid en de missie van de Stichting passen perfect bij mij.

Wat wil je uiteindelijk met de Stichting bereiken?

Het zou mooi zijn wanneer we de komende jaren, stap voor stap, kunnen groeien als Stichting. We beginnen klein, maar hebben grote ambities om zoveel mogelijk kinderen te kunnen voorzien van een laptop. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling van het kind en bieden we gelijke (leer)kansen voor iedereen. Verder naar de toekomst kijkend, zou ik het gaaf vinden als we ook buiten de Utrechtse grenzen kinderen kunnen gaan helpen.

Wat zijn je persoonlijke doelen hierin?

Ik wil graag de structuur van de stichting bewaken. Denk hierbij aan het penningmeesterschap, het vastleggen van notulen, jaarverslagen, beleidsplannen etc.

Daarnaast wil ik bijdragen aan de verdere groei van de stichting in 2022 en verder. Zo wil ik onderzoeken of we ons netwerk kunnen verbreden en we samen kunnen werken met werkgevers die donaties van hardware aan onze stichting als mooie MVO-kans zien. Als laatste wil ik kijken in hoeverre we direct kunnen samenwerken met lokale scholen om ervoor te zorgen dat de laptops bij diegene terecht komt, die dit als hardste nodig heeft.

Waar ben je trots op als je terugkijkt op de afgelopen 2 jaar?

Het feit dat de stichting, vanuit een goed idee, ook daadwerkelijk een feit is geworden en we al de eerste kinderen hebben kunnen voorzien van een laptop, maakt me erg trots. De oprechte dankbaarheid en enthousiasme straalt er bij de kinderen van af en daarmee wordt bevestigd dat we een mooie toevoeging zijn op bestaande initiatieven.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor de stichting in het komende jaar?

Het creëren van structurele hardware donaties staat voor ons hoog op de agenda. We hopen enkele werkgevers te overtuigen om hun oudere laptops aan ons te doneren, zodat we ze een tweede leven kunnen geven en er kinderen blij mee kunnen maken. Het zou prachtig zijn als we in het komende jaar minimaal 25 gezinnen en kinderen kunnen helpen.

Wat wil je de lezer nog meegeven?

Iedereen kan een verschil maken. Zonder te veel in clichés te belanden: Het begint bij jezelf. Het hoeft niet altijd veel tijd of geld te kosten, maar wanneer je je oprecht voor een goed doel inzet, geeft dit veel voldoening. Begin klein, kijk waar je bij kan dragen en ik weet inmiddels uit ervaring dat alle kleine beetjes helpen!