Donatie voor WailSalutem Foundation

Donatie voor WailSalutem Foundation

Afgelopen maand waren we op bezoek bij de WailSalutem stichting in Amstelveen en maakten we kennis met Wail en zijn vader Rachid. Wail is een jonge uitvinder die continu bezig is met techniek. Zijn doorbraak was het 1,5e meter apparaat dat ouderen tijdens de corona periode kon helpen met het behouden van de juiste afstand. Wail heeft zijn apparaat in de media op een eenvoudige manier gepresenteerd en toegelicht waardoor hij veel aandacht heeft gekregen, Daarna werd hij gevraagd om gastcolleges te geven om kinderen te inspireren. Tevens waren er verzoeken van veel ouders om dit structureel te doen. Gezien de positieve reacties die hij heeft gekregen over de manier van kinderen benaderen en hoe hij graag zijn kennis deelt, is het idee om de WailSalutem Foundation op te richten ontstaan. 

Sindsdien hebben hij en zijn vader een curriculum ontwikkeld met als doel kinderen de nodige vaardigheden te leren op het gebied van internet, technologie, robotica en programmeren. De stichting richt op het organiseren van praktijklessen, workshops, werkbezoek aan fabrieken, labs om deze vaardigheden over te brengen op andere kinderen.

De Happle Foundation heeft tien laptops gedoneerd ter ondersteuning van deze workshops.

We wensen Wail en zijn vader en iedereen die betrokken is bij de stichting veel succes met hun missie. Samen streven we naar een toekomst waarin elke jongere de kans krijgt om te groeien, te leren en zichzelf te ontwikkelen.

Met wederom dank aan Arno van Barneveld voor het prepareren van de laptops.