ANBI-status voor Happle Foundation!

ANBI-status voor Happle Foundation!

Met trots willen wij delen dat we de status Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) hebben gekregen. ANBI-status wordt door de belastingdienst verleend aan non-profitorganisaties die voldoen aan specifieke criteria met betrekking tot hun doel, bestuur en activiteiten. Een organisatie krijgt de ANBI status als hun activiteiten nagenoeg geheel (meer dan 90%) ingezet worden voor het algemeen belang.

Een voordeel van het hebben van een ANBI-status is dat donaties aan ANBI’s over het algemeen aftrekbaar zijn van de belasting. Dit betekent dat je een aftrek kunt claimen op je belastingaangifte voor het bedrag van je donatie.

Dit geldt voor een eenmalige donatie en periodieke schenkingen. Een eenmalige donatie is een directe manier om je steun te tonen en kan worden gedaan via onze website. Periodieke schenkingen zijn regelmatige donaties gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks. Bij een periodieke schenking leg je in een formulier vast dat je aan ons wil doneren. Na het invullen en ondertekenen van het formulier stuur je een kopie naar ons. Dit formulier heet een periodieke schenkingsakte en deze kun je hier downloaden op de site van de belastingdienst.

Kort samengevat zijn giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekbaar bij de inkomstenbelastingaangifte voor zowel particulieren als bedrijven.

Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van de belastingdienst.